Вдъхновение между Небето и Морето на име Ахтопол



Миналата седмица бях в гр. Ахтопол. Един невероятно тих и красив град, в който се чувствах много добре макар и за малко, защото всяко пътуване има своя край, за да се постави ново начало на друго.

Легендата за Ахтопол е много интересна, но не я запомних в детайли. Градът е създаден от семейния съюз между най-малкият син на Посейдон и дъщеря на Зевс от гръцката митология. Двамата бащи са били категорично против небето и морето да се свързват, но младите са се опълчили срещу родителите си и са създали семейство, което е похвално и един прекрасен пример за споделена любов и борба за нея с външните фактори. Така се е създал градът Ахтопол.

Двамата бога са проклели децата си и са създали скалите от водата в гр. Ахтопол. Това е един много различен морски град - плажовете са малко, но хората се пекат основно на скалите, откъдето скачат в морето. Като цяло местността е скалиста, но е близо до невероятния плаж Арапя до гр. Царево и един друг в Синеморец, където ясно се вижда как река Велека се влива в морето. Там, в скалите има една скулптура, приличаща на сфинкс, създадена от природата и която наричат "Българския сфинкс." 

Между реката и морето има плаж, който е нещо като пясъчна равнина, но по-високо извисена, между двата водоизточника. Определено там човек се чувства в центъра на събитията между водата и небето. :)

В Ахтопол видях много оригинално заведение, покрито с черупки от миди и дори уредите за готвене бяха покрити с тях.  Видя ми се много оригинално и някак необичайно за морските градове. Наистина Ахтопол е различен свят и хората са спокойни и лечители  до голяма степен. Там за първи път слушах лечебен концерт, който ми пречисти нацяло енергията и всички негативни емоции, преживявания и болки досега. 

Посрещайки изгрева на слънцето на скалите в Ахтопол, наистина като преживяване е неописуемо и силно зареждащо със слънчева светлина и енергия,  начало на ден. Напоследък вече виждам вселенските знаци и ясно усещам, че ми предстои нова основа и много промени. Енергиите са много силни, а в Ахтопол още повече. 

Друго, което ме впечатли в това малко градче е, че хората си помагат един на друг, а пък капитаните на корабите, с които се возихме по река Велека са много мъдри хора, които просто искат да споделят всичко, което знаят с пътниците си. Като всеки един достоен капитан на кораб.

Интересни хора има в Ахтопол - творци, рибари и ухае на семеен уют като градче - в къщите за гости, където бяхме, съвместния риболов между баща и синове. Наистина едно прекрасно усещане. А галерията също е уникална, взех си едни обици от там с  тюркоазен цвят. В момента, когато ги сложих, новата енергия тръгна пред мен, защото предишната вечер там слушах концерт с лечебни вибрации. Тюркоазният цвят по принцип е символ на новата енергия и спокойствието, щастието и богатството, до голяма степен е важен за женската енергия, защото водата е точно това - женско начало, което създава всичко останало. 

От древни времена при ацтеките Тюркоазът е служил за защита.

Учудващо е, че в гр. Ахтопол, макар и малък по площ и население, има невероятни творци - художници, писатели и майстори на музикалните инструменти. Това забелязах за престоя си там и ме изпълни с вдъхновение и творческа енергия. Затова и като се върнах в Бургас, поставих ново начало на някои поизоставени мои проекти и групата ми за всеобщо вдъхновение "Ежедневникът на Героите“ Определено имах нужда от рестартиране на креативността си, което направих благодарение на събирането с екипа ми от One More International в гр. Ахтопол. 

Бизнесът си е бизнес, приятелството е друго нещо. Ако има опция да се съчетаят, то това е чрез мрежовия маркетинг /МЛМ/, за който съм писала и преди. Благодарение на чудесното групово събиране, сега вече имам по-ясен план за живота си напред. Така че, приятели, като имате възможност, пътувайте - лечебно е и вдъхновяващо, особено за творци и бизнес личности.













Коментари

Популярни публикации от този блог

Помирението с Миналото е Сила

За МЛМ бизнеса и провалите

Щастието и лудостта на наивника

Завинаги С Някого За Една Нощ