Сърдечно дъждовен

Има дни, когато макар че пече слънце, все едно вали. Мрачни по своему, както душата пред трудноститите на пътя си. Чадъра на маските пада и болезнени лъчи изгарят  уж зараснала рана. А тя се отваря. От минали думи и несрещнати личности. Мечтания. Все още несбъднати. Тогава човек се пита какво се е случило и как се е стигнало до настоящето. С тегоба. Липса на действия. И крайна отпуснатост, съкрушена от претовареност на поети чужди отговорности. Личният избор.
Дъждът се набива ситничко. Като онези малки капки, които пропиват в палтата на случките, заедно с техните кръпки и мокрят, а уж са изсъхнали.
В гонитбата с позитивните мисли, понякога човек се дави и забравя. Автентичността все пак за да е истинска е нужна и болка. Дори и в изящност.
Настояща реалност. И мълчалива умора. От самостоятелно мислене. Без подкрепа. Нито пък нейното търсене.
Сред всички планирани дейности се появяват и изненадващи сбирки. По двойки, явно все още влюбени. Тогава се правят разни дълбоки сравнения. Вътрешни. И субективни.
Защо ли все се случва на другите? Постигат мечтите си дори без да следват планове. Някои пък срещнат партньора си на някое романтично място, както се случва по филмите. Може би дори да имат песен или стих за себе си. От другия. Чувстват се приети и обичани.
Сълзливи измислици, но привлекателни някак си.
Този ден го пиша сърдечно дъждовен. В книгата на живота си.

Скоро ще се събудя и ще посрещна с нова усмивка утрото. Може дори и с благодарност.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Тъжна Телефонна Линия

Безименно

Често си мисля